Forum CentrumSE.pl - Największe centrum dyskusyjne Sony Ericsson w Polsce: problemy po zdjęciu simlock-a ;x - Forum CentrumSE.pl - Największe centrum dyskusyjne Sony Ericsson w Polsce

Skocz do zawartości

Promuj temat na:   email facebook google
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

problemy po zdjęciu simlock-a ;x help me please ;D

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   PROchmurkowa 

• Nowy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja 03-marzec 10
  • Operator:O2

Napisano 03 marzec 2010 - 16:12

Witam,
niedawno byłam w serwisie zdjąć simlocka z se w350i po czym wszystko było okej ;) przez tydzień ;/ po wejściu w grę telefon nagle zgasł;/ nie dało się go włączyć;/ probowałam wyjąć baterie, podłączyć pod ładowarkę, bo myślałam że może po prostu padła bateria;/ nawet probowałam włożyć do niego inną baterię z takiego samego telefonu i nic ;x podłączyłam pod kompa i na początku też nic;/ po jakimś czasie komputer wyczytał go po wciśnięciu jakiegoś tam guziczka tak jak mi kazali w jakiejś instrukcji w necie no i jest mały postęp, telefon się włącza po czym ekran jest czarny, na dole mam czerwony pasek i kawałek daty, stan baterii oraz zasięg, kiedy się wyłącza normalnie pokazuje cały obrazek virgin-u jak to zawsze przy wyłączaniu, więc czy ktoś wie co jest z nim nie tak? jak można to naprawić? zupełnie się na tym nie znam więc proszę o pomoc, byłam w tym samym serwisie w którym zdejmowali mi simlocka i gościu powiedział że czasem tak się zdarza po wejściu w grę jak się zdejmie sim locka;/ i że może to naprawić ale cenę za naprawę podał dużo większą niż cena tego telefonu w sklepach...

#0 Ogłoszenie

• Dział sponsorowany
  • Grupa Sponsor

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Gracjan44 

• Stracony dla świata
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3550
  • Rejestracja 16-styczeń 08
  • Operator:36i6
  • Wersja softu:U1i R2AK006 | K800i@K810i R8BA024 | W850i R1KG001

Napisano 03 marzec 2010 - 16:34

Idź do serwisu gdzie zdejmowałeś simlocka, powiedz że uruchomiłeś gre executor (to ich wina bo usuwali simlocka i nie usunęli "gry") i niech teraz wgrają ci soft + zdejmą simlocka bo to ich niedopatrzenie ;) 

#3 Użytkownik jest zalogowany   Juhu07 

• Patch Developer
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Developer Group
  • Postów 4793
  • Rejestracja 26-styczeń 08
  • Operator:Plus
  • Wersja softu:Słitaśna

Napisano 05 marzec 2010 - 12:20

Mi się jednak wydaje, że to nie executor, bo po executorze wogóle nie da się odpalić telefonu, a tu jej udało się odpalić ale nie działa prawidłowo.
Proponuję zrobić reflash softa, ale obawiam się, że simlock powróci.
Pozdrawiam
Dołączona grafika

#0 Ogłoszenie

• Dział sponsorowany
  • Grupa Sponsor

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   PROchmurkowa 

• Nowy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja 03-marzec 10
  • Operator:O2

Napisano 09 marzec 2010 - 20:16

ale udało się go odpalić dopiero po podłączeniu do kompa i kombinowaniu wg jakiejś instrukcji znalezionej w necie, za to w serwisie powiedzieli że zdarzają się takie rzecze i można naprawić ;) tylko że koszt naprawy dwa razy większy niż wartość telefonu ;x

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1