Forum CentrumSE.pl - Największe centrum dyskusyjne Sony Ericsson w Polsce: Prezentacja C901 - Forum CentrumSE.pl - Największe centrum dyskusyjne Sony Ericsson w Polsce

Skocz do zawartości

Promuj temat na:   email facebook google
  • (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Prezentacja C901 5,0 MPX , 2,2"

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   mazi292 

• Administrator
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Administrator
  • Postów 4513
  • Rejestracja 23-styczeń 08
  • Operator:Orange
  • Wersja softu:R2AK006

Napisano 14 styczeń 2010 - 23:38

Prezentacja C901

Dołączona grafika

A więc zaczynam ;)

Niestety po otwarciu pudełka zaskoczyło mnie to że producent nie dorzucił nawet karty pamięci o pojemności nawet 512mb i co się z tym wiąże ani czytnika, miałem nadzieję chociaż na smyczkę ze skóry jaką dostałem do mojego C905 no ale niestety i tego też nie było..

Oprócz telefonu dostajemy tylko ładowarkę i słuchawki, oczywiście nie licząc instrukcji obsługi, płyty z oprogramowaniem, tak więc marny zestaw, a szkoda.

Zawartość zestawu:
- Telefon
- Ładowarka
- Bateria BST-33
- Słuchawki HPM-62
- Instrukcja obsługi
- Płyta z oprogramowaniem
- Karta Gwarancyjna

Dołączona grafika

Telefon na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie solidnego i dobrze spasowanego, szczególnym zaskoczeniem dla mnie była jakość użytych w nim materiałów, telefon jest z powiedzmy niższej półki cenowej a jednak SE się postarał i zrobił świetną obudowę , nic w nim nie skrzypi przy pisaniu np: sms-ów.

Telefon jest tzw. batonikiem dla jednych plus a dla jednych minus.
Plusem może być to że nie musimy martwić się o psujące się taśmy jak w przypadku slider-a

Dodam iż telefon świetnie leży w dłoni, super się na nim pisze sms-y, palce się nie męczą przy nawet dużej ilości smsów co jest dla mnie dużym plusem bo często dużo klikam na klawiaturze ;)

Dołączona grafika

Bateria w telefonie to BST-33 znana nam m.in. z K800. Trzeba powiedzieć że trzyma dosyć długo bo aż 3dni przy użytkowaniu tj: kilkanaście minut rozmów, kilkanaście sms, parę zdjęć i 2 godziny muzyki.

Dołączona grafika

Myślę że wstępu starczy więc teraz przyjrzyjmy się bebechom tego modelu ;)

Dołączona grafika

Ekranik w tym telefonie ma wielkość 2,2" Cala, to trochę mało jak na dzisiejsze czasy ale spokojnie wystarcza, ma rozdzielczość 320x240 pikseli co jest już standardem w SE.

Menu ekranowe dzieli się standardowo na 12 ikonek tak jak w każdym SE.

Bez wątpienie model C901 może się pochwalić świetnym aparatem i jest to jego najmocniejszy punkt.

Dołączona grafika

Aparat o rozdzielczości 5 MPX, auto-fokus, Xenonowa lampa błyskowa, dioda doświetlająca która pomaga ustawić ostrość przy robieniu zdjęć.
Te wszystkie plusy to dopiero początek bo C901 to rasowy Cyber-Shot który robi fenomenalne zdjęcia.

Dołączona grafika

W oprogramowaniu aparatu spece z Sony Ericsson podarowali nam funkcję wykrywania twarzy, wykrywania uśmiechu, funkcję kontrastu automatycznego.
Na prawdę jest się czym pobawić i przy dobrym ustawieniu da się zrobić świetne fotki.

W nawet ciężkich warunkach telefon ma bardzo szybki auto-fokus co jest świetne gdy trzeba szybko zrobić zdjęcie.

Zdjęcia nim robione: Załączony plik  C901.rar (2,97 MB)
Ilość pobrań: 111

Dołączona grafika

W telefonie znajdziemy także świetny odtwarzacz muzyki na wzór Walkmana 3.0 ale bez znaczka W, muzyka jak to na platformie A2 jest przecudna i po zmianie sterów niczym nie odbiega od Walkmanowskich telefonów, głośnik jest w miarę głośny ale ma super jakość odtwarzanej muzyki i nic w nim nie trzeszczy.

Dołączona grafika

Niestety szkoda że producent nie wyposażył go w Wi-Fi gdyż teraz jest to już standard w telefonach, ale to ma być telefon dla ludzi z mniej zasobnym portfelem.

Dołączona grafika

Podsumowanie:

Na pewno telefon nie zaspokoi wymagających użytkowników, brak Wi-Fi, GPS jest wielkim minusem jak na dziś dzień.
Ale znajdzie on wielkie grono użytkowników nie wymagających od użytkowników wszystkich bajerów jakie trafiają w najlepsze telefony.

Plusy i Minusy:

+ świetna obudowa i zastosowane materiały
+ bateria trzyma dość długo
+ aparat fotograficzny
+ xenon
+ wygoda w pisaniu sms
+ szybki telefon

- brak Wi-FI
- brak GPS
- nie największy wyświetlacz
- zestaw jaki daje nam producent

Tak więc ma on mocne i słabe strony, ale jak to mówią nie ma nic idealnego :)
Mam nadzieję że recenzją się podobała i pomogłem trochę w wyborze telefonu.

Pozdrawiam mazi292

Użytkownik mazi292 edytował ten post 15 styczeń 2010 - 00:30

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   GGREGORII 

• Bywalec
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 133
  • Rejestracja 12-październik 07
  • Operator:Simplus
  • Wersja softu:R1GA028

Napisano 15 styczeń 2010 - 17:06

Hm ja nie miałem nawet płyty z oprogramowaniem. Ale po podłaczęniu do kompa uruchamia sie aplikacja która sama instaluje SEPS czy Seusa. He i instrukcja obsługi jest juz w oprogramowaniu. To duży plus bo nie trzeba szukac gdzie sie ma instrukcje tylko klikasz i masz :rolleyes:

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   mc_kibel 

• Super Saiyan.
  • Grupa Moderator
  • Postów 4609
  • Rejestracja 24-styczeń 07
  • Operator:Era

Napisano 15 styczeń 2010 - 23:07

Akurat w C901 po podłączeniu telefonu komputer automatycznie instaluje sterowniki i to co trzeba - sterowniki są ukryte w FSie :)
Zestaw faktycznie pozostawia wiele do życzenia, przydałby się chociaż ten kabel USB i karta pamięci. Nie zgodzę się co do wyświetlacza - jest bardzo duży :) Mazi, Ty masz C905 więc przyzwyczaiłeś się do większego ekranu, ja miałem K770i więc ekran w C901 wydaje mi się aż za duży hehe :P Nie potrafimy być obiektywni, przyzwyczajenie to druga natura człowieka :P Osobiście uważam, że w ten telefon nie dało się wepchnąć większego wyświetlacza.

Dodam od siebie, że jak dla mnie telefon na słuchawkach (HPM-64) gra perfekcyjnie. Nic dodać, nic ująć :) Aparat robi świetne zdjęcia, pełno opcji, ksenon + dioda. A ten smile shutter to jest cudo :D Jak zobaczyłem dzisiaj jak to działa (pierwszy raz w życiu) to byłem w ciężkim szoku :)

Użytkownik mc_kibel edytował ten post 15 styczeń 2010 - 23:09

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   jonec 

• CentrumSE spec
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1675
  • Rejestracja 24-maj 08
  • Operator:PLAY
  • Wersja softu:R1GA028 cert. BROWN

Napisano 16 styczeń 2010 - 18:25

1, mc_kibel możesz napisać jak jest ze stabilizacja bo w k770 trzeba mieć rękę snajpera
2, czy jak uruchomimy aparat mamy inne podświetlenie jak w k770 ?
3, czy przycisk spustu aparatu świeci jak w k770?
4, do jakiego modelu porównałbyś byś jakość dźwięku na buzerze ? jest lepiej niż w k770?
5, czy lcd jest tak żywy jak w k770 i czy jest przestrzeń między szybką a lcd?
5a, jak lcd sprawuje się w świetle dziennym?

Użytkownik jonec edytował ten post 16 styczeń 2010 - 18:27

Dołączona grafika

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   zielonek430 

• Użytkownik
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 348
  • Rejestracja 15-maj 08
  • Operator:Orange GO

Napisano 16 styczeń 2010 - 18:31

Mogę odpowiedzieć?

ad.1 nie trzeba mieć ręki snajpera, aparat sam dobiera dobre czasy naświetlania, a jak są przydługie włącza lampę która całkowicie ułatwia sytuację
ad.2 tak, jest (softkeye, d-pad, klawisze 3, 6, 9, #, spust, galeria i wybór trybu świecą się na niebiesko, dodatkowo przy załączaniu aparatu obwódka na chwilę zaświeca się na niebiesko)
ad.3 nie wiem na jaki kolor świeci w k770, jednakże, jak już napisałem, klawisz spustu (a dokładniej jego obwódka) świeci się na niebiesko
ad.4 nie potrafie go porównać do jakiegoś innego telefonu, ale mogę powiedzieć, że gra może niekoniecznie głośniej od mojego poprzedniego telefonu jakim był k550, ale na pewno znacznie czyściej i przyjemniej (głośniczek nie jest zbyt głosny, ale gra bardzo czysto i ogólnie ładnie)
ad.5 co do ekranu mam właśnie jakieś drobne wątpliwości (choć nie wiem, czy to wina jego, czy oprogramowania) - co prawda kolory są ładne, ale np. przy zapisywaniu kontaktów jakoś dziwnie zmienia jasność i ogólnie jakoś się przebarwia, choć to tylko wtedy. Na drugą część nie potrafię odpowiedzieć
ad. 5a sprawuje się bardzo dobrze, bo czujnik światła zmienia jasność ekranu i jest on jaśniejszy i przez to staje się czytelniejszy - nie ma problemów z używaniem telefonu w pełnym świetle.

Użytkownik zielonek430 edytował ten post 16 styczeń 2010 - 18:34

Nokia 3310 ---> Siemens C75 ---> Sony Ericsson K550i@W610i ---> Sony Ericsson C901

Zapraszam do mojej strony "O Mnie"

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   mc_kibel 

• Super Saiyan.
  • Grupa Moderator
  • Postów 4609

Napisano 16 styczeń 2010 - 20:25

Wyświetl postUżytkownik jonec dnia 16 styczeń 2010 - 18:25 napisał

1, mc_kibel możesz napisać jak jest ze stabilizacja bo w k770 trzeba mieć rękę snajpera
2, czy jak uruchomimy aparat mamy inne podświetlenie jak w k770 ?
3, czy przycisk spustu aparatu świeci jak w k770?
4, do jakiego modelu porównałbyś byś jakość dźwięku na buzerze ? jest lepiej niż w k770?
5, czy lcd jest tak żywy jak w k770 i czy jest przestrzeń między szybką a lcd?
5a, jak lcd sprawuje się w świetle dziennym?

Wyświetl postUżytkownik zielonek430 dnia 16 styczeń 2010 - 18:31 napisał

Mogę odpowiedzieć?

ad.1 nie trzeba mieć ręki snajpera, aparat sam dobiera dobre czasy naświetlania, a jak są przydługie włącza lampę która całkowicie ułatwia sytuację
ad.2 tak, jest (softkeye, d-pad, klawisze 3, 6, 9, #, spust, galeria i wybór trybu świecą się na niebiesko, dodatkowo przy załączaniu aparatu obwódka na chwilę zaświeca się na niebiesko)
ad.3 nie wiem na jaki kolor świeci w k770, jednakże, jak już napisałem, klawisz spustu (a dokładniej jego obwódka) świeci się na niebiesko
ad.4 nie potrafie go porównać do jakiegoś innego telefonu, ale mogę powiedzieć, że gra może niekoniecznie głośniej od mojego poprzedniego telefonu jakim był k550, ale na pewno znacznie czyściej i przyjemniej (głośniczek nie jest zbyt głosny, ale gra bardzo czysto i ogólnie ładnie)
ad.5 co do ekranu mam właśnie jakieś drobne wątpliwości (choć nie wiem, czy to wina jego, czy oprogramowania) - co prawda kolory są ładne, ale np. przy zapisywaniu kontaktów jakoś dziwnie zmienia jasność i ogólnie jakoś się przebarwia, choć to tylko wtedy. Na drugą część nie potrafię odpowiedzieć
ad. 5a sprawuje się bardzo dobrze, bo czujnik światła zmienia jasność ekranu i jest on jaśniejszy i przez to staje się czytelniejszy - nie ma problemów z używaniem telefonu w pełnym świetle.

4. Gra dużo lepiej od K770i - basik i sopranik są baaardzo przyjemne, aż miło się słucha. Głośnik z K770i piszczy jak chomik z astmą po maratonie :P
5. Ekran jest w porządku. Te "przebarwianie" to efekt przyciemniania tła pod oknami dialogowymi, co jest niezbyt płynne (kolor tego ustawia się w motywie, nie wiem w której zakładce ale w polu DIM). Wystarczy zainstalować patcha "Remove background darkening in dialog windows" i tych ściemnień nie będzie :P

Ogólnie jestem strasznie dumny z telefonu. I nie zamieniłbym go z powrotem na K770 :P

Użytkownik mc_kibel edytował ten post 16 styczeń 2010 - 20:26

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   ApolloCridd 

• Nowy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 22
  • Rejestracja 30-sierpień 09

Napisano 17 styczeń 2010 - 14:38

Wczoraj kupiłem ten model i jestem z niego bardzo zadowolony, w porównaniu do c902 jest moim zdaniem lepszy ;) Zastosowanie lampy błyskowej bardzo poprawia jakoś zdjęć, a klawisze są bardzo wygodne i przyjemne w pisaniu sms-ów. Poza tym nie muszę wgrywać flash menu jest już w telefonie :) W zestawie nie miałem kabelka usb ale na szczęście został mi z starego telefoniku c902 :) Bardzo polecam telefonik wszystkim użytkownikom na pewno ich nie rozczaruje :)

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Nipsu 

• Starszy użytkownik
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 424
  • Rejestracja 23-październik 07
  • Operator:Heyah

Napisano 28 marzec 2010 - 23:40

Być może rozważę zakup tego telefonu, chciałem zapytać czy przy mp3 czuć spowolnienie i czy duże? W C702 to jest megaprzemasakra :/ Jestem przez to uczulony na telefony A2. Widziałem na youtube wideorecenzje c901 i wydawało się że szybko działa, szczególnie multimedia (w c702 zamuła).

Czy filmy z kamery są znośnej jakości, czy są lepsze niż w C702 ? (chodzi o jakość, kompresje itp. bo rozdzielczość taka sama 320x240).

Jeszcze taki myk. Jak się włączyć ostrość w tryb Nieskończoność i zrobie pierwsze zdjęcie aparatem to czy wychodzi ono dobrze? W C702 mam jakąś wadę fabryczną, jak ustawię nieskończoność, wyłączę i włącze aparat to pierwsze zdjęcie jest kompletnie rozmazane, następne są ok ale to pierwsze zawsze jest do niczego. Używam nieskończoności bo AF łapie chwilę, a czasem robię zdjęcie zupełnie znienacka i wtedy nieskończoność jest dobra.

Czy zdjęcia 5mpx długo się zapisują?

Czy można używać latarki w normalny sposób tak jak w starych SE? Nawet jak nie ma pozycji w menu to ponoć można było zmienić menu.ml i dać odwołanie do tej pozycji i działało, bo samo menu latarki było w firmware, czy w c901 tak się da?

Użytkownik Nipsu edytował ten post 29 marzec 2010 - 00:11

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   mc_kibel 

• Super Saiyan.
  • Grupa Moderator
  • Postów 4609

Napisano 29 marzec 2010 - 17:44

Wyświetl postUżytkownik Nipsu dnia 29 marzec 2010 - 00:40 napisał

Być może rozważę zakup tego telefonu, chciałem zapytać czy przy mp3 czuć spowolnienie i czy duże? W C702 to jest megaprzemasakra :/

Jeśli czuć to prawie niezauważalnie - sam miałem W760i (DB3150) i wiem o czym mówisz :) Na C901 nie ma zjawiska megaprzemasakry - wszystko jest ok :)

Widziałem na youtube wideorecenzje c901 i wydawało się że szybko działa, szczególnie multimedia (w c702 zamuła).

Cały telefon działa b. szybko, szczególnie multimedia menu zostało mocno przyspieszone w porównaniu do DB3150.

Czy filmy z kamery są znośnej jakości, czy są lepsze niż w C702 ? (chodzi o jakość, kompresje itp. bo rozdzielczość taka sama 320x240).

(...)

Czy zdjęcia 5mpx długo się zapisują?

Czy można używać latarki w normalny sposób tak jak w starych SE? Nawet jak nie ma pozycji w menu to ponoć można było zmienić menu.ml i dać odwołanie do tej pozycji i działało, bo samo menu latarki było w firmware, czy w c901 tak się da?

Filmy są... znośne i tyle :) To tylko 320x240 i cudów nie można się spodziewać.

Zdjęcia zapisują się szybko. A nawet dla przykładu sam retusz zdjęcia 5mpx trwa TYLKO dwie sekundy [właśnie sprawdziłem :P ].

Co do latarki. To, o czym pisałeś było możliwe w innych telefonach. Jak widać, SE zmądrzało i teraz przestało zostawiać fragmenty oprogramowania łatwe do przywrócenia przez małe modyfikacje. W C901 niestety w oprogramowaniu nie ma kompletnie NIC o tworzeniu podsekcji menu dla latarki. Ale, jak wiadomo, nie ma rzeczy niemożliwych :P W C510 można dodać latarkę przez modyfikację menu. A więc zacząłem szukać we wnętrznościach tego modelu i na podstawie dość pokaźnego fragmentu z maina stworzyłem patcha, który, niestety, działa tylko połowicznie - dodaje część odpowiedzialną za tworzenie menu latarki, co pozwala dodać element przez modyfikację menu.ml. Jednak gdy wybieramy element z listy, nic się nie dzieje. Stanąłem w martwym punkcie, a nie ma kogoś, kto chciałby (lub umiał...) mi pomóc. Więcej na temat tego co tworzyłem: http://se-developers....php?f=28&t=785

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Nipsu 

• Starszy użytkownik
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 424
  • Rejestracja 23-październik 07

Napisano 29 marzec 2010 - 18:03

No to niby zapowiada się ciekawie, jeśli faktycznie jest taki szybki to chyba lepsze rozwiązanie niż K800i. Nie ma joysticka, latarki teoretycznie oba nie mają (może coś się poruszy w tej kwestii w c901, bo na razie używanie tego przez menu aparatu mija sie z celem jak dla mnie), C901 ma dobry aparat powiedzmy na poziomie K800i (większa ilość mpx nie ma dla mnie znaczenia, na to leci głównie ciemna masa która chce bardziej szpanować telefonem niż faktycznie go używać) i filmy 320x240. Słabe filmy, joystick (nigdy nic nie wiadomo) i brak EDGE, a najbardziej te 2 ostatnie, dyskwalifikują K800i jak dla mnie, a szkoda swoją drogą. Ale być może do C901 pomyślę nad zakupem słuchawek HGE-100 z GPSem, to od razu dostanę też brakujący przycisk play/pause w pilocie.

Ciekaw jestem jeszcze, czy C901 jest trwały. To znaczy czy np. powinienem się spodziewać, że po roku padnie w nim fastport czy coś takiego. K800i był już wiele lat na rynku i był sprawdzonym modelem, C901 jest stosunkowo nowy i nie wiadomo co wyjdzie za kilka lat. Nie wiem czy tylko C702 był takim bublem, że fastport się w nim psuł po roku, czy nowsze telefony też mogą mieć takie problemy. K550i też był delikatny, padł w nim aparat po upadku z 30cm, ale fastport rzadko padał w tym modelu. W C702 to jest prawie że plaga.

Nie ukrywam że boje się tych nowych telefonów, SE miał okres (albo i dalej ma?) że odwalił taką chałę, że aż masakra. Telefony takie jak C702 to porażka sama w sobie. Jakbym znalazł model taki jak K550i czy W610i, tylko z trwalszym aparatem i ekranem 320x240 to nawet chwile bym się nie zastanowił. C901 podoba mi się bardzo, ale mam już pewne uprzedzenia do SE, szczególnie do tych ich nowości. Chciałbym mieć telefon, który posłużył by mi kilka dobrych lat, a tak co rok zmieniam telefon, bo w jednym sie to zepsuje w drugim tamto, mimo że wcale nie traktuje telefonów źle, a wręcz obchodzę się jak z jajkiem. Jak się kupuje telefon na kilka lat to można teoretycznie poszaleć i kupić coś lepszego, ale czy po roku nie przypłacę tego np. uwalonym fastportem - kto wie...

Użytkownik Nipsu edytował ten post 29 marzec 2010 - 18:44

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   mc_kibel 

• Super Saiyan.
  • Grupa Moderator
  • Postów 4609

Napisano 29 marzec 2010 - 20:02

HGE-100 - polecam, tym bardziej, że pojawił się program do nawigacji w Javie, nie łączący się z internetem (mapa Polski, lektor polski).

Ja sam jestem dość wybredny jeśli chodzi o telefony. I myślę, że nie będziesz zawiedziony C901 :) Naprawdę jest to najlepszy telefon jaki miałem dla siebie.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   mcluki 

• Nowy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 13
  • Rejestracja 27-październik 07
  • Wersja softu:R1KG001

Napisano 16 kwiecień 2010 - 19:42

Jak wiemy Sony Ericsson w C901 umieścił slot kart pamięci pod obudową (moim skromnym zdaniem mogli na górze zrobić zatyczkę i udostępnić dostęp do karty pamięci z zewnątrz) a obudowa też tak łatwo się nie zdejmuje. Stąd właśnie ciekawi mnie czy SE już umożliwiło szybszą wymianę danych? W k800i korzystałem z My phone explorera bo gdy zobaczyłem co się dzieje z Moim SE gdy wchodził w tryb transmisji to mnie coś trafiało i zawsze była obawa że jego też coś trafi. :-) Niestety przez My phone explorera strasznie wolno przesyła się pliki. Pożniej dokupiłem czytnik kart pamięci i transfer z 100 kb/s wzrosł do 4,5 Mb/s. Myśle że to będzie godny następca k800i ale nie mam ochoty kilka razy w tygodniu rozbierać i składać tel po to tylko żeby wrzucic komplet nowych setów. Po przejściu z k700i na k800i brakowało mi zawsze latarki, troche póżniej pomagała mi pomarańczowa dioda z Torchem. Także człowiek do dobrego szybko się przyzwyczaja a w drugą stronę jest zawsze trochę trudniej.

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   NightRider 

• Master of Darkness
  • Grupa Moderator
  • Postów 721
  • Rejestracja 02-styczeń 08
  • Wersja softu:C901 R1GA028 BROWN

Napisano 18 kwiecień 2010 - 04:13

Wyświetl postUżytkownik mcluki dnia 16 kwiecień 2010 - 20:42 napisał

Jak wiemy Sony Ericsson w C901 umieścił slot kart pamięci pod obudową (moim skromnym zdaniem mogli na górze zrobić zatyczkę i udostępnić dostęp do karty pamięci z zewnątrz) a obudowa też tak łatwo się nie zdejmuje. Stąd właśnie ciekawi mnie czy SE już umożliwiło szybszą wymianę danych? W k800i korzystałem z My phone explorera bo gdy zobaczyłem co się dzieje z Moim SE gdy wchodził w tryb transmisji to mnie coś trafiało i zawsze była obawa że jego też coś trafi. :-) Niestety przez My phone explorera strasznie wolno przesyła się pliki. Pożniej dokupiłem czytnik kart pamięci i transfer z 100 kb/s wzrosł do 4,5 Mb/s. Myśle że to będzie godny następca k800i ale nie mam ochoty kilka razy w tygodniu rozbierać i składać tel po to tylko żeby wrzucic komplet nowych setów. Po przejściu z k700i na k800i brakowało mi zawsze latarki, troche póżniej pomagała mi pomarańczowa dioda z Torchem. Także człowiek do dobrego szybko się przyzwyczaja a w drugą stronę jest zawsze trochę trudniej.

Wystarczy podłączyć telefon kablem jako pamięć masowa bez żadnych programów i transfer jest całkiem znośny, nie wiem jaka jest dokładna prędkość ale myślę, że około 5mb/s leci... jednak w porównaniu do transferu przez czytnik w moim przypadku jest znaczna różnica przy karcie sandisk mobile ultra bo osiąga aż 15mb/s ale przez to, że wyciąganie i wkładanie karty jest dość uciążliwe to używam tylko kabla i nie narzekam...
Dołączona grafika

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   mcluki 

• Nowy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 13

Napisano 18 kwiecień 2010 - 14:11

Wyświetl postUżytkownik NightRider dnia 18 kwiecień 2010 - 03:13 napisał

Wystarczy podłączyć telefon kablem jako pamięć masowa bez żadnych programów i transfer jest całkiem znośny, nie wiem jaka jest dokładna prędkość ale myślę, że około 5mb/s leci... jednak w porównaniu do transferu przez czytnik w moim przypadku jest znaczna różnica przy karcie sandisk mobile ultra bo osiąga aż 15mb/s ale przez to, że wyciąganie i wkładanie karty jest dość uciążliwe to używam tylko kabla i nie narzekam...

A czy nadal tel. tak jak w k800i wchodzi w tryb transmisji i tak szaleje? (miga, tak jakby się wlaczał, wylaczał) i czy jednocześnie można korzystać z tel. przy przesyłaniu plików? To jak bedzie u mnie tak 1,5mb/s to bedzie juz dobrze. A i czy sterownik od tel instaluje się do każdego nowego podlaczonego komputera czy tylko przy pierwszym podłaczeniu do jakiekogolwiek komputera a pozniej juz nie?

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   NightRider 

• Master of Darkness
  • Grupa Moderator
  • Postów 721
  • Rejestracja 02-styczeń 08
  • Wersja softu:C901 R1GA028 BROWN

Napisano 19 kwiecień 2010 - 02:08

Wyświetl postUżytkownik mcluki dnia 18 kwiecień 2010 - 15:11 napisał

A czy nadal tel. tak jak w k800i wchodzi w tryb transmisji i tak szaleje? (miga, tak jakby się wlaczał, wylaczał) i czy jednocześnie można korzystać z tel. przy przesyłaniu plików? To jak bedzie u mnie tak 1,5mb/s to bedzie juz dobrze. A i czy sterownik od tel instaluje się do każdego nowego podlaczonego komputera czy tylko przy pierwszym podłaczeniu do jakiekogolwiek komputera a pozniej juz nie?

Jeśli wybierzemy transmisje plików bez instalacji dodatkowych programów to będzie właśnie tak jak piszesz i nie da się wtedy normalnie używać telefonu... C901 ma wbudowaną w sobie instalkę pc companion, pc suite i media go i póki nie zainstalujesz na komputerze, do którego podłączasz będzie można odpalić instalator ale same sterowniki pamięci masowej system zainstaluje sobie sam...
Dołączona grafika

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   mcluki 

• Nowy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 13

Napisano 19 kwiecień 2010 - 11:16

Wyświetl postUżytkownik NightRider dnia 19 kwiecień 2010 - 01:08 napisał

Jeśli wybierzemy transmisje plików bez instalacji dodatkowych programów to będzie właśnie tak jak piszesz i nie da się wtedy normalnie używać telefonu... C901 ma wbudowaną w sobie instalkę pc companion, pc suite i media go i póki nie zainstalujesz na komputerze, do którego podłączasz będzie można odpalić instalator ale same sterowniki pamięci masowej system zainstaluje sobie sam...

A uzywałeś kiedyś My Phone explorera? Naprawde bardzo fajny program. Warto wypróbować. A jest jakis programik do obslugi diody do wykorzystania jko latarka? Jakies minusy posiada jeszcze ten telefonik?

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   mc_kibel 

• Super Saiyan.
  • Grupa Moderator
  • Postów 4609

Napisano 19 kwiecień 2010 - 14:59

Póki co nie ma opcji wykorzystania tej diody jako latarki.
MyPhone Explorer nie przyspieszy Ci transferu pliku więc co za różnica czy użyjesz jego czy SE PC Suite?
Poza tym C901 podłączony w trybie dla windows jest widziany jako urządzenie multimedialne (żeby był widziany jako pamięć masowa trzeba zaznaczyć odpowiednią pozycję w ustawieniach, ale różnicy w prędkości przesyłu danych oszałamiającej nie ma), a więc transfer też jest szybki i bezproblemowy.

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   mcluki 

• Nowy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 13

Napisano 22 kwiecień 2010 - 09:53

Wyświetl postUżytkownik mc_kibel dnia 19 kwiecień 2010 - 13:59 napisał

Póki co nie ma opcji wykorzystania tej diody jako latarki.
MyPhone Explorer nie przyspieszy Ci transferu pliku więc co za różnica czy użyjesz jego czy SE PC Suite?
Poza tym C901 podłączony w trybie dla windows jest widziany jako urządzenie multimedialne (żeby był widziany jako pamięć masowa trzeba zaznaczyć odpowiednią pozycję w ustawieniach, ale różnicy w prędkości przesyłu danych oszałamiającej nie ma), a więc transfer też jest szybki i bezproblemowy.

Poprostu nie lubie SE PC Suite. A czy wie ktoś czy zostanie wprowadzony do oferty naszych operatorów C901 w wersji GreenHeart?

Użytkownik mcluki edytował ten post 22 kwiecień 2010 - 17:12

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   KornFanHead 

• Początkujący
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 60
  • Rejestracja 23-styczeń 08

Napisano 26 kwiecień 2010 - 18:04

"Niestety po otwarciu pudełka zaskoczyło mnie to że producent nie dorzucił nawet karty pamięci o pojemności nawet 512mb i co się z tym wiąże ani czytnika, miałem nadzieję chociaż na smyczkę ze skóry jaką dostałem do mojego C905 no ale niestety i tego też nie było.."

No właśnie. Dzisiaj zakupiłem SE C901. Czytając wcześniej tą prezentację zrobiłem następujący manewr. Wcześniej zakupiłem W715 i używałem go tydzień. Ale nie spodobał mi się, więc opchnąłem go na allegro ale bez słuchawek (hpm-77) i karty pamięci (4gb).
Także jak telefon przyjdzie to będzie na niego czekać już nowa karta i lepsze słuchaweczki.

Po za tym jeszcze przed dotarciem telefonu chcę zaznaczyć kilka rzeczy które mi się podobają. Poprzednio miałem K810i więc największą radością w tym telefonie będzie - brak dżojstika. Zamiast tego przyciski nawigacyjne.
W dodatku brak kamery video i guzików do galerii (których i tak nie używałem) wyjdzie na dobre temu, że kurz i wszelkiego rodzaju bród będzie miał mniejsze szanse na dostanie się do środka. Zwarta budowa telefonu powoduje to, że jest bardziej odporny na czynniki mechaniczne co jest w użytkowaniu nieuniknione. Podoba mi się też to, że zasuwka aparatu zakrywa oprócz soczewki, także ksenonową lampę błyskową. Aż dziwne jest to, że w C901 jest przycisk play/stop a np w W715 go nie było.
Kolejna sprawa to 5 mpx aparat. Widziałem zdjęcia na forum i jestem zadowolony z jakości. Widać, że odczuje różnice co do poprzedniego 3,2 mpx którym zrobiłem ok 8 tys zdjęć.
Jak dla mnie telefon jest dobry bo ja używam go i w domu i w pracy. W aucie nie ma czasu na zabawę z klapką czy sliderem nie wspominając o dotykowcach. Tutaj jest klasyczna budowa zapewniająca trwałość o komfort.
Nawigacja nie jest mi potrzebna bo taniej wyjdzie kupić normalną już za 200zł bez bawienia się w pobieranie z sieci. A internet?
Wifi jest nie powiem bajerem, ale używanie internetu w telefonie to nie dla mnie, za małe to wszystko. A jak coś się chce to transfer nie jest taki drogi by nie wejść w sieć na starych zasadach.
Jedyne czego mi brakuje to Irda. Wiem, że się tego nie stosuje już dawno, ale zawsze mam do tego sentyment i kilka razy mój k810i był pośrednikiem między telefonem z BT ale bez Irda a telefonem z Irda bez BT.
Tak czy inaczej, mam nadzieję, że C901 będzie odtwarzał muzykę chociaż tak dobrze jak k810i. Bo walkman z funkcją clear bas to raczej działa na zasadzie normalizacji niż pogłębiania.
Jak będzie zobaczymy. Czekam na przesyłkę.

A dlaczego to wszystko piszę? To proste, są czasami takie małe szczegóły na które dziś już nikt nie zwraca uwagi a niewątpliwie są istotne. Tak więc, klawisze nawigacyjne, zasłonka nawet na lampę i przycisk play/stop. Drobne elementy, które jednak sprawiają, że żywotność modelu będzie dłuższa niż niejednego slidera.

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   mc_kibel 

• Super Saiyan.
  • Grupa Moderator
  • Postów 4609

Napisano 26 kwiecień 2010 - 18:25

Wyświetl postUżytkownik KornFanHead dnia 26 kwiecień 2010 - 19:04 napisał

Aż dziwne jest to, że w C901 jest przycisk play/stop a np w W715 go nie było.

Sory, gdzie play/stop jest ? :P

Użytkownik mc_kibel edytował ten post 26 kwiecień 2010 - 18:26

Udostępnij ten temat:

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3