A więc zaczynam
Niestety po otwarciu pudełka zaskoczyło mnie to że producent nie dorzucił nawet karty pamięci o pojemności nawet 512mb i co się z tym wiąże ani czytnika, miałem nadzieję chociaż na smyczkę ze skóry jaką dostałem do mojego C905 no ale niestety i tego też nie było..
Oprócz telefonu dostajemy tylko ładowarkę i słuchawki, oczywiście nie licząc instrukcji obsługi, płyty z oprogramowaniem, tak więc marny zestaw, a szkoda.
Zawartość zestawu:
- Telefon
- Ładowarka
- Bateria BST-33
- Słuchawki HPM-62
- Instrukcja obsługi
- Płyta z oprogramowaniem
- Karta Gwarancyjna

Telefon na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie solidnego i dobrze spasowanego, szczególnym zaskoczeniem dla mnie była jakość użytych w nim materiałów, telefon jest z powiedzmy niższej półki cenowej a jednak SE się postarał i zrobił świetną obudowę , nic w nim nie skrzypi przy pisaniu np: sms-ów.
Telefon jest tzw. batonikiem dla jednych plus a dla jednych minus.
Plusem może być to że nie musimy martwić się o psujące się taśmy jak w przypadku slider-a
Dodam iż telefon świetnie leży w dłoni, super się na nim pisze sms-y, palce się nie męczą przy nawet dużej ilości smsów co jest dla mnie dużym plusem bo często dużo klikam na klawiaturze

Bateria w telefonie to BST-33 znana nam m.in. z K800. Trzeba powiedzieć że trzyma dosyć długo bo aż 3dni przy użytkowaniu tj: kilkanaście minut rozmów, kilkanaście sms, parę zdjęć i 2 godziny muzyki.

Myślę że wstępu starczy więc teraz przyjrzyjmy się bebechom tego modelu

Ekranik w tym telefonie ma wielkość 2,2" Cala, to trochę mało jak na dzisiejsze czasy ale spokojnie wystarcza, ma rozdzielczość 320x240 pikseli co jest już standardem w SE.
Menu ekranowe dzieli się standardowo na 12 ikonek tak jak w każdym SE.
Bez wątpienie model C901 może się pochwalić świetnym aparatem i jest to jego najmocniejszy punkt.

Aparat o rozdzielczości 5 MPX, auto-fokus, Xenonowa lampa błyskowa, dioda doświetlająca która pomaga ustawić ostrość przy robieniu zdjęć.
Te wszystkie plusy to dopiero początek bo C901 to rasowy Cyber-Shot który robi fenomenalne zdjęcia.

W oprogramowaniu aparatu spece z Sony Ericsson podarowali nam funkcję wykrywania twarzy, wykrywania uśmiechu, funkcję kontrastu automatycznego.
Na prawdę jest się czym pobawić i przy dobrym ustawieniu da się zrobić świetne fotki.
W nawet ciężkich warunkach telefon ma bardzo szybki auto-fokus co jest świetne gdy trzeba szybko zrobić zdjęcie.
Zdjęcia nim robione:
C901.rar (2,97 MB)
Ilość pobrań: 60

W telefonie znajdziemy także świetny odtwarzacz muzyki na wzór Walkmana 3.0 ale bez znaczka W, muzyka jak to na platformie A2 jest przecudna i po zmianie sterów niczym nie odbiega od Walkmanowskich telefonów, głośnik jest w miarę głośny ale ma super jakość odtwarzanej muzyki i nic w nim nie trzeszczy.

Niestety szkoda że producent nie wyposażył go w Wi-Fi gdyż teraz jest to już standard w telefonach, ale to ma być telefon dla ludzi z mniej zasobnym portfelem.

Podsumowanie:
Na pewno telefon nie zaspokoi wymagających użytkowników, brak Wi-Fi, GPS jest wielkim minusem jak na dziś dzień.
Ale znajdzie on wielkie grono użytkowników nie wymagających od użytkowników wszystkich bajerów jakie trafiają w najlepsze telefony.
Plusy i Minusy:
+ świetna obudowa i zastosowane materiały
+ bateria trzyma dość długo
+ aparat fotograficzny
+ xenon
+ wygoda w pisaniu sms
+ szybki telefon
- brak Wi-FI
- brak GPS
- nie największy wyświetlacz
- zestaw jaki daje nam producent
Tak więc ma on mocne i słabe strony, ale jak to mówią nie ma nic idealnego
Mam nadzieję że recenzją się podobała i pomogłem trochę w wyborze telefonu.
Pozdrawiam mazi292
Użytkownik mazi292 edytował ten post 15 styczeń 2010 - 00:30

Logowanie